HABERLER
HABERLER
SANAYİ GURUR VERİYOR
SANAYİ GURUR VERİYOR

Haber Kaynağı : Sanayi Gazetesi

Haber İçeriği : Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in İTOSB Ziyareti Hk.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Türk sanayisindeki gelişmelerin gurur verici olduğunu söyledi. Çelik, “Kısa sürede çok yol kat ettik. Sanayideki gidişattan ziyadesiyle memnunuz” dedi.

TUZLA OSB ZİYARETİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç Dr. Hasan Ali Çelik, sanayiyle ilgili yapılan çalışma ve düzenlemelerin, verilen desteklerin çok iyi sonuçlar verdiği söyledi. Endüstrideki gelişmeleri yerinde görmek, Bilal Hancı’nın Tuzla OSB’ye kazandırdığı eserleri incelemek üzere Tuzla OSB’yi ziyaret eden Hasan Ali Çelik, gözlemlerini Sanayi Gazete ile paylaştı. Hasan Ali Çelik şunları söyledi:

“GİDİŞATTAN ZİYADESİYLE MEMNUNUZ”

“Her geçen yıl gelişen bir sanayi görmekteyiz. Sanayi her geçen yıl daha hızlı, nitelikli, rekabetçi bir anlayışla büyümeye devam ediyor. 3-5 yıl önce kurulan tesisler yetersiz kalıyor. Sanayicilerimiz yeni üretim alanları talep ediyor. Bu gidişat bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Geldiğimiz yer çok iyi bir yer. Her geçen yıl aldığımız mesafe ülkemiz namına gururlandırıcı. Ürünlerimiz artık çok güvenli.”

ÜLKE KAZANDI

“Kısa sürede çok yol aldık. Endüstri ile ilgili yasal düzenlemeleri hükümetimiz çok sahiplendi. Muhalefet partilerinin de katkısı oldu. İyi şeyler yapıldı, ülke kazandı. Ülkenin sanayisi güçlendi. Bu da dünyadaki itibarımızı, ihracatımızı, üretimimizi artırdı. Sanayicimizin her zaman yanında olduk. Daha da fazla yanında olacağız. Ar-Ge ve inovasyona bugüne kadar verdiğimiz destekler dışında daha neler verebileceğimizi düşünüyoruz.”

ÖNERİLERE AÇIK

“Bakanlığımız eksikleri gidermek, sorunları çözüme kavuşturmak için var. Talep ve önerilerine sonuna kadar açığız. Üretim Reform Paketi’ni sanayicilerimiz birlikte hazırladık. Biz sanayicilerimize çok değer veriyoruz. Sanayici ülkemizin en önemli kahramanlarındandır. Hep birlikte kalkınacağız, büyüyeceğiz. Memleket üretirse, teknolojiye hakim olursa zengin olur. Gücümüzü görüyoruz ve bunun daha da artmasını arzulayarak, sanayicilerin sonuna kadar yanında olduğumuzu söylüyorum.”