KURUMSAL
KURUMSAL
İTOSB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi için İlave Atölye ve Derslik Bölümleri ile Spor Sahası Hizmete Alındı
İTOSB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi için İlave Atölye ve Derslik Bölümleri ile Spor Sahası Hizmete Alındı

Organize Sanayi Bölgemizde ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacını gidermek amacıyla 2007 yılından bu yana 3.200 m2’lik bir alanda mesleki eğitime ve insana yatırım yapılmaktadır. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Recep Bilal Hancı’nın belirlediği “Ülkemizin meslek lisesi memleket meselesi” sloganıyla İTOSB’ un, İstanbul’da bulunan Organize Sanayi Bölgeleri arasında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini açan ve hizmete sunan ilk Organize Sanayi Bölgesi olması için yükselen değer olan teknik eğitim kurumu oluşumuna büyük bir heyecanla öncülük edilmiştir.

Yapılan çalışmalar ve büyüme stratejileriyle toplam alanı 3.200 m2 olan İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Ayrıca okulumuzda öğrenim görecek öğrencilerin yetiştirilmesi ve sanayimizde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacını gidermek üzere atölye kurulmuş, Makine tasarımı, imalatı ve Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak son teknoloji 3 Boyutlu 5 Eksenli Koordinat Ölçme Cihazı, malzeme analizleri için spektrometre, 3 Boyutlu Lazer Tarayıcı, 3 Boyutlu Katı Modelleme Yazıcısı, CNC İşlem Merkezleri, Üniversal Freze ve Torna Tezgâhları, Cad ve Cam atölyeleri gibi ekipmanlarda Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Recep Bİlal Hancı'nın katkı önderliğinde okulumuza kazandırılmıştır.

Ülkemizin teknoloji ve inovasyonla üretim yapma hamlesinin en önemli adımlarından olan meslek lisemizde izlediğimiz eğitim stratejileri sayesinde dünyanın yeni üretim modeli olan Endüstri 4.0’ı yakalamak en önemli hedefimizdir.

Tüm okullarda Aile Birliği Başkanının öğrenci velilerinden seçilmesi ve öğrencinin eğitiminin son bulmasıyla Aile Birliği Başkanı değişmektedir. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Recep Bilal HANCI’nın isteği üzerine, Okul Aile Birliği Başkanlığı OSB'miz bünyesinde görevli kişilerce yapılmaktadır. Bu sayede öğrenciler ile OSB arasında direkt bağlantı kurulmuş eğitime yönelik uzun soluklu projelere başlanmıştır.

Öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçları da düşünülerek 15 mt doğal şelale, 8 adet kamelyası, 300 kişilik oturma grubu bulunan bahçe ve peyzaj alanları ile çok amaçlı spor sahaları da Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Recep Bilal HANCI’nın katkılarıyla ve öncülüğünde OSB’mize ve öğrencilerimize kazandırılmıştır.

Okulumuzda sanayimizin ihtiyaçlarına yönelik Makina Teknolojileri Bölümü, Metal Teknolojileri Bölümü ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi bölümünde toplam 500 öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmaktadır.

Öğrencilerin Sosyal İhtiyaçlarını da önemseyen Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Recep Bilal HANCI OSB yolları üzerinde spor faaliyetlerini yürütmeye çalışan öğrencileri görünce 1 gece içerisinde spor sahasının projesini çizerek hemen hafriyat ve inşaat çalışmalarına başlamıştır.

 

Standart ölçülerde 15.00 x 28.00 oyun alanı ve 18.00 x 31.00 ölçülerinde spor sahasını oluşturmak için ’luk eğimi düz bir alan haline getirmek amacıyla 5.000m2’lik alanda yaklaşık 35.000 m3 hafriyat alınmış parsel üzerinde 400 m3 beton ve 30 ton demir kullanılmıştır.

Ayrıca sahaya geçiş için yola paralel seyir terasları ve yeşil alanlardan oluşan yaya yolları da özel peyzaj çalışmalarıyla oluşturulmuştur.

Saha çevresi 120 x 120 x 5 mm kutu profillerden konstrüksiyon ve bu konstrüksiyondan faydalanarak saha aydınlatması yapılarak tüm saha bu konstrüksiyon dışından 3 mm kalınlığında ve üzeri 6 mm kalınlığında plastik korumalı galvaniz tel ile çevrilmiştir.

Oluşturulan bu çok amaçlı saha öğrencilerin  yanı sıra, Sn. Üyelerimize de hizmet vermekte olup, çevresinde de 30 araçlık otopark oluşturulmuştur.

Birçok farklı spor faaliyetine uygun olarak tasarlanan sahamızda 2 adet 3.05 yüksekliğinde, 4 adet 2.67 yüksekliğinde pota yapılmış, 2 adet minyatür kale temin edilmiş, Voleybol ve Tenis direkleri montajı yapılabilecek altyapısı hazırlanmıştır.

Okul ile saha arasında kalan yeşil alan tekrar düzenlenerek spor aletleri, yapay gölet ve üzerinde ahşap peraplesi olan izleme terası ile seyirci konforu da düşünülmüş ve sanayinin havasından spor alanlarının ayrılması sağlanmıştır.