HABERLER
HABERLER
YATIRIMCININ ELİNİ 2016’DA DA TUTACAĞIZ
YATIRIMCININ ELİNİ 2016’DA DA TUTACAĞIZ

Haber Kaynağı: Sanayi Gazetesi                                                                                                                           09.02.2016

Haber İçeriği: YATIRIMCININ ELİNİ 2016’DA DA TUTACAĞIZ

                İstanbul Tuzla OSB olarak hem sanayi, hem de iş dünyasına yönelik pek çok beklentimiz mevcut. 

                Tuzla OSB olarak 2016’ya, her yılın bir önceki yıla göre daha barış dolu, daha çok sanayi üretiminin yapıldığı, daha çok Ar-Ge ve inovasyonun konuşulduğu ve daha da gelişmiş bir ülke olma ümidiyle başlıyoruz ve biz üreten sanayiciler olarak ülke ekonomisin daha iyi yerlere gelmesi için üreterek çalışmaya devam ediyoruz.

                OSB’mizde sanayicimizin ilk yatırım maliyetlerinin artmaması ve fabrika yatırımlarını teşvik etmek için inşaat, iskân ve çalışma ruhsat harçları dâhil olmak üzere hiçbir harç ücreti alınmamıştır. Sanayi yatırımlarını da desteklemek için de elektrik, su gibi tüm alt yapı hizmetlerini de en uygun fiyatlarla sanayicisine vererek üretimlerin, istihdam ve ihracatın artmasını ilke edinmiştir.

Sanayiciler olarak bizler milli görevimizi yerine getirerek durmadan üretmeli ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalıyız. 2016 yılında da sanayici elini üretimden ve yatırımdan çekmeyerek yatırımlarına devam etmelidir.

                Yenilikçi ve çevreci OSB olarak hem üretimde sanayicimizin yanında olmak hem de üretirken oluşabilecek sorunların uzun vadede çözümleri için çalışmalar yapmaktayız. Bilimsel yaklaşımlar ile inovasyonu en majör bireyden dahi başlayarak tüm OSB’ye yaymak, sanayicimizin üretimlerinin katma değerini arttırmak için üniversite-sanayi işbirliklerimizle yeni ürün ve yeni pazarlar oluşturarak ihracatımızı arttırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

                OSB’mizde sadece yapısal konularda değil teknik konularda da değerli sanayicilerimizin yanında olarak büyümelerine, üretmelerine ve gelişmelerine katkı sağlamaktayız. Şahsi olarak dahi birçok sanayicimizin üretim prosesleriyle bile ilgilenerek onlara teknik ve her konuda destek oluyoruz. Bu bağlamda ülkemizdeki tüm sanayicilerimizin de ortak problemi olan ara eleman ihtiyacını da bilerek 2007 yılından bu yana İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’mizde gençlerimizi meslek sahibi yaparak sanayicilerimizin ihtiyacı olan ara elemanı istihdama kazandırmaktayız. OSB’mizde Teorik eğitim ile uygulama eğitimini bir arada vererek çalışkan, yetenekli ve mesleki tecrübeyi daha okul sıralarında öğrettiğimiz nesiller yetiştirmekteyiz. Geçlerimizin nitelikli istihdama katılmasıyla nitelikli ürün hacmimiz artmaktadır.

                Ayrıca sanayicimizin çevreye ve doğayı koruyarak üretim yapması için konusunda uzman bir teknik ekiple de 7/24 desteğimizi sürdürmekteyim. 4 bin metreküp/gün kapasiteli Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik Merkezi Atık Su Arıtma Tesisimizin gerek kuruluş, gerekse de işletme aşamasında sanayicilerimizden hiçbir maddi bedel alınmamış tüm sanayicilerimizin bu sayede çevre maliyetleri minimuma çekilerek sanayicimizin rekabet gücü arttırılmıştır. Arıtma tesisimizde yılda 1 milyon metreküp atık su arıtılmakta ve gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras olan çevremiz korunmaktadır. Yaptığımız çevre yatırımları ve yaklaşımlarımız sonucu da Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 2015 yılında Çevreci Tesis Ödülü, İstanbul Tuzla OSB olarak tarafımıza verilmiştir

OSB olarak milyar dolarlık ticaret hacmi ile iş sağlığı ve güvenliğine önem vererek 50 bin adet ağacıyla, geniş peyzaj ve yeşil alanlarıyla, çevreye dost üretimiyle çevre dostu OSB olarak üretmeye devam ediyoruz.

                İstanbul Tuzla OSB ve şahsım olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da durmadan ve yorulmadan üretmeye devam ederek var olan refah seviyesini arttırmak en büyük ilkemiz olup üreterek milli ekonomiye katkı yapmaya devam edeceğiz.

                2016 yılında daha çok katma değeri yüksek üretim yaparak istihdam ve ihracatın artmasını, ekonomik olarak kalkınmanın artarak devam etmesi, terörün tamamen son bulması, tüm yurtta barış ve istikrarın daim olması dileğiyle herkese mutlu yıllar dileriz.