HABERLER
HABERLER
TUZLA OSB EĞİTİMİN ÇITASINI YÜKSELTİYOR
TUZLA OSB EĞİTİMİN ÇITASINI YÜKSELTİYOR

Haber Kaynağı:Sanayi Gazetesi.com

Haber İçeriği: TUZLA OSB EĞİTİMİN ÇITASINI YÜKSELTİYOR

500 öğrenci kapasiteli İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilere sunduğu imkânın niceliğini ve niteliğini artırmaya hazırlanıyor. Derslik kapasitesini 18’den 24’e çıkarmaya hazırlanan eğitim kurumu, mesleki eğitime kattığı değeri her geçen gün artırıyor.

 

İstanbul’un nitelikli üretim merkezlerinden Tuzla OSB, üretim başarısıyla olduğu kadar eğitim hamleleriyle de konuşuluyor. 2009 yılında Mesleki Eğitim Merkezi adıyla açılan ve 2013 yılında meslek lisesine dönüştürülen İstanbul Tuzla İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını bu yıl veriyor. 500 öğrenci kapasitesiyle metal teknolojileri, makine ve elektrik gibi alanlarda gençleri eğiten ve meslek sahibi yapan İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bünyesindeki 18 dersliğin sayısını 24’e çıkarmaya hazırlanıyor. Eğitime kattığı değerin ödül getirdiği kurum, yapımına başlanacak olan ilave atölyelerinde öğrencilerini ağırlayacak. 

MEB emsal gösteriyor
2015’te kazandığı ‘Çevreci Tesis Ödülü’yle başarısını taçlandıran İstanbul Tuzla OSB,  istihdamın niteliklileşmesine yönelik attığı adımlarla da dikkat çekiyor. Tuzla OSB bünyesinde kurulan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın İstanbul nezdinde takip ve takdir ederek, mesleki eğitim hususunda diğer OSB’lere örnek gösterdiği eğitim kurumu, eğitimdeki iddiasını her geçen gün yükseltiyor. İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için makine teçhizatları ve gerekli donanımı sağlayan İstanbul Tuzla OSB, hiçbir zahmetten ve masraftan kaçınmıyor.  Kapasitesini 24 dersliğe çıkarmaya hazırlanan İTOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilave atölye alanları yaptırılacak. 

Kendi cebinden karşılayacak
OSB Başkanı Bilal Hancı ve Bölge Müdürü Çağlar Kahraman’ın çabalarıyla altyapısına temel oluşturulan eğitim çalışmaları, Tuzla OSB’yi her geçen gün bir adım daha ileriye götürüyor. Özellikle Tuzla OSB Başkanı Bilal Hancı tam bir eğitim gönüllüsü…  Camiada eğitim hassasiyetiyle tanınan ve hayır işlerini seven Hancı, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarına da neşter vurmayı unutmuyor. İhtiyaca yönelik yaptıracağı spor kompleksinin masraflarını OSB’den değil, kendi cebinden karşılayacak olan Başkan Hancı, bir futbol, bir voleybol ve 6 basketbol sahasından oluşacak çok amaçlı spor kompleksiyle, spor severlere sağlıklı bir dünya sunmayı hedefliyor, mesleki eğitime kattığı değeri her geçen gün artırıyor.