HABERLER
HABERLER
HANCI’ dan Üretime Devam Çağrısı
HANCI’ dan Üretime Devam Çağrısı
  • Haber Kaynağı: Sanayi Gazetesi                                                                           01.08.2016
  • Haber İçeriği: HANCI’ dan Üretime Devam Çağrısı
  • İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, üretime devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu ve Doğu Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ülkeye zarar vermemesi için daha fazla mesai harcamak gerektiği belirterek, “Özellikle ülke sanayimizi de ekonomik olarak etkileyecek bu alçak girişim büyüme ve 2023 hedeflerine kenetlenen sanayi camiamızı yıldırmayacaktır” dedi.
Hancı, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahipsiz kalmadığını, ülke içinde birlik ve beraberliğin bozulamayacağının açık bir şekilde dosta düşmana ifade edildiğini bildirdi. 15 Temmuz’da millet ve milli kurumlara, demokrasiye kasteden alçakça saldırının gerçekleştiğini anımsatan Hancı, “Fakat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Meclis Başkanımız, Sayın Başbakanımız, Yüce Meclis’teki tüm siyasi partilerimiz ve tabii ki aziz Türk Milletinin cunta heveslileri karşısındaki kararlı tavırları ile bu menfur olayı geride bırakmayı başarmıştır” dedi.
“Onlara minnettarız”
Recep Bilal Hancı, darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerine ve TSK'nın onurlu mensuplarına teşekkür etti. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Bu çılgınca olayın bir daha yaşanmaması temennisi ile sanayiciler olarak devletimizin, demokrasimizin, aziz Türk Milletinin yanında olduğumuzu söylemekten onur duyuyorum.”
“Tavrımız net”
“Şu bilinmelidir ki kurucusu olduğum aynı zaman da halen sürdürdüğüm İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Doğu Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim boyunca milletime hizmet etmekten hiçbir zaman kaçınmadım. Darbe girişimi haberlerini aldığım andan itibaren tavrımızı net bir şekilde ortaya koyarak gerekli mücadelenin verilmesi için sanayicilerimiz ile koordineli bir şekilde demokrasimizin, milletimizin ve devletimizin yanında yer aldık.”
“Üretime devam”
İstanbul Tuzla OSB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı, sanayicilerle birlikte durmadan bundan sonra da üretim ve yatırım yapmaya, Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Sanayicilerin elini üretimden ve yatırımdan çekmeyip bu davaya destek olması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Nitekim bu yaşanan olayların ülkemize zarar vermemesi için üretimden el çekmek değil daha fazla mesai harcamak gerektiği görüşündeyim. Özellikle ülke sanayimizi de ekonomik olarak etkileyecek bu alçak girişim büyüme ve 2023 hedeflerine kenetlenen sanayi camiamızı yıldırmayacaktır. Nitekim de aziz milletimizle birlikte kol kola Üreten Türkiye’nin Onurlu Sanayicileri meydanlara çıkmış ve bu vatan hainlerine dur demiştir.”
“Demokrasinin yanındayız”
“İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi ve şahsım olarak sanayicimize tam anlamıyla 7/24 destek veren bölge müdürlüğümüz personeli ve çevreci OSB kişiliğimiz ile devletimizin, milletimizin ve demokrasinin yanında sonuna kadar duracağız.
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi ve canı pahasına darbeye karşı aziz milletimizi cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı bir kez daha yürekten kutluyoruz. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

Haberin Sanayi Gazetesi Web Sayfasındaki Görünümü;